Prehrambena i hemijska tehnologija (2007)
- Detalji
- Datum kreiranja: 30 septembar 2009
Svrha studijskog programa Prehrambena i hemijska tehnologija jeste da obrazuje studente za profesije: Strukovni inženjer tehnologije - prehrambene tehnologije i Strukovni inženjer tehnologije - hemijske tehnologije, koje će odgovarati potrebama razvoja privrede i društva u celini. Stogaje cilj ovako naslovljenog obrazovnog programa socijalizacija strukovnih inženjera tehnologije koji raspolažu znanjem iz opšteobrazovnih, stručnih i stručno-aplikativnih predmeta svoje struke. To znanje će im obezbediti uspešno uključivanje u savremene tokove međunarodno integrisane, tržišne privrede i kompetitivnost kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu rada u uslovima sve izraženije konkurencije i kvaliteta rada. Stečeno znanje treba da pruži osnovu strukovnim inženjerima tehnologije za uspešno napredovanje u struci i za dalje školovanje.
Obrazovni ciljevi modula Prehrambena tehnologija su:
• da studenti ovladaju osnovnim postavkama koncipiranja savremenih prehrambenih proizvoda na razvijenom tržištu hrane,
• da studenti ovladaju osnovnimtehnološkim postupcima i operacijama u proizvodili prehrambenih proizvoda,
• da studenti dobiju znanja i savladaju veštine koje su neophodne za samostalno bavljenje tehnologiяm proizvodite prehrambenih proizvoda,
• da se studenti pripreme za prelazak na praktičan rad i primenu stečenih znanja i ovladanih veština u proizvodili prehrambenih proizvoda.
Obrazovni ciljevi modula Hemijska tehnologija su:
• da studenti ovladaju osnovnim postavkama koncipiranja savremenih preparata na razvijenom tržištu hemijskih proizvoda,
• da studenti ovladaju osnovnim tehnološkim postupcima i operacijama u proizvodnji hemijskih proizvoda,
• da studenti dobiju znanja i savladaju veštine koje su neophodne za samostalno bavljenje hemijskom tehnologijom,
• da se studenti pripreme za prelazak na praktičan rad i primenu stečenih znanja i ovladanih veština u proizvodili hemijskih proizvoda.
Predmet | Grupa predmeta |
Časovi nedeljno | Časovi opterećenja studenata i savlađivanje |
ESPB | |||
P | AV | LV | Aktivna Nastava |
Samostalni rad |
|||
Matematika | AO | 3 | 3 | - | 90 | 135 | 8 |
Sociologija | AO | 1 | 1 | - | 30 | 45 | 3 |
Hemija 1 | SU | 3 | 1 | 1 | 75 | 112 | 6 |
Tehničko crtanje sa osnovama mašinstva | SU | 3 | 2 | - | 75 | 112 | 7 |
Fizika | AO | 3 | 2 | 1 | 90 | 115 | 8 |
Računari | SU | 2 | - | 2 | 60 | 90 | 5 |
Elektrotehnika | SU | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 5 |
Engleski jezik | AO | 0 | 2 | - | 30 | 45 | 4 |
Mikrobiologija | SU | 3 | - | 2 | 75 | 112 | 7 |
Hemija 2 | SU | 3 | - | 2 | 75 | 112 | 7 |
Termodinamika | SA | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 5 |
Analitička hemija | SU | 2 | - | 2 | 60 | 90 | 5 |
MATO 1 | SA | 3 | 2 | - | 75 | 112 | 7 |
Automatizacija procesa | SU | 3 | 1 | 1 | 75 | 112 | 7 |
Instrumentalne analize | SU | 2 | - | 2 | 60 | 90 | 6 |
MATO 2 | SA | 3 | 2 | 1 | 75 | 112 | 8 |
Ekologija i zaštita životne sredine | SU | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 5 |
Tehnologija mleka | SA | 2 | 2 | - | 75 | 112 | 6 |
Tehnologija polimera | SA | 2 | 2 | - | 75 | 112 | |
Tehnologija mesa | SA | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 6 |
Tehnologija vode | SA | 2 | 2 | - | 60 | 90 | |
Merenje fizičkih veličina | SU | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 5 |
Fizička hemija | SU | 2 | - | 2 | 60 | 90 | |
Biotehnologija | SA | 3 | 2 | - | 75 | 112 | 7 |
Upravljanje poslovanjem | SU | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 6 |
Tehnologija konditorskih proizvoda | SA | 2 | 2 | - | 60 | 90 | 6 |
Tehnologija kozmetičkih proizvoda | SA | 2 | 2 | - | 60 | 90 | |
Tehnologija vina i piva | SA | 3 | 2 | - | 75 | 112 | 6 |
Tehnologija farmaceutskih proizvoda | SA | 3 | 2 | - | 75 | 112 | |
Tehnički materijali | SU | 2 | 1 | 1 | 75 | 112 | 5 |
Procesna postrojenja | SA | 2 | 1 | 1 | 75 | 112 | |
Stručna praksa | SA | - | - | 14 | 210 | 350 | 20 |
Završni rad | SA | - | - | 8 | 120 | 160 | 10 |