vts336

Reč direktora

 

direktor skole prof dr milorad rancic 05122015

Prof. dr Milorad Rančić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od osnivanja daleke 1960. godine kroz amfiteatre, učionice i laboratorije Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu prošlo je preko 29 hiljada studenata.

 

Diplome je steklo oko 7000 inženjera. Na ovaj način škola je dala neprocenjiv doprinos razvoju privrede ne samo zrenjaninskog regiona nego i čitave zemlje.

 

Danas je škola po svojim kadrovskim i prostornim potencijalima jedna od najvećih i najsavremenijih visokoškolskih institucija u zemlji.

 

U prostoru od 7000 kvadratnih metara nalaze se moderno oremljeni amfiteatri, učionice, više od 40 laboratorija, mašinski zavod, multimedijalne i računarske sale, internet klub, bogata biblioteka sa čitaonicom i drugi prateći prostori i sadržaji. Nastavu realizuje 33 nastavnika od kojih je 24 doktora nauka koji su svoja naučna zvanja stekli na matičnim fakultetima.

 

Svi akreditovani studijski programi usaglašeni su sa sličnim evropskim programima. Na osnovnim studijama studenti danas mogu da biraju između četiri studijska programa i deset modula, odnosno, usmerenja. Na Tehnološkom inženjerstvu to su: Prehrambena tehnologija, Zaštita životne sredine, Petrohemija, Kozmetika i farmacija. Na Mašinskom inženjerstvu su Proizvodno, Procesno, Poljoprivredno mašinstvo i Automatsko upravljanje. Na Inženjerskom menadžmentu su dva modula: Krizni menadžment i Računarstvo, a na Tekstilnom inženjerstvu - Tekstilna konfekcija i modeliranje.

 

Neki od ovih studijskih usmerenja su jedinstveni u našem obrazovnom okruženju.

 

Specijalističke strukovne studije realizuju se na programima Tehnološko inženjerstvo i Mašinsko inženjerstvo.

 

Škola u prvu godinu upisuje oko 400 studenata.

Direktor Škole: Prof. dr Milorad Rančić