vts336

Vesti

Istraživanje o mirgracijama studenata

Povodom istraživanja o planovima studenata u vezi sa budućim migracinom kretanjima pozivamo Vas da popunite anonimnu anketu koja se nalazi na sledećem linku http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/.

Ministar Vanja Udovičić obišao obuku zavarivača

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obilazeći Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu, izjavio je da je projekat: "Edukacijom do posla" jednom od najbolјih projekata koji se bavi najozbilјnijim zadatkom, a to je zapošlјavanje.
 
Visoka tehnička škola obučava 20 REL ugaonih zavarivača za kompaniju NIS a.d. Novi Sad pod rukovodstvom mr Dušana Jovanića.
 
Od ukupno 88 kandidata koji su se prijavili na ovaj konkurs, 50 je prošlo teoretsku obuku u trajanju od tri dana, a nakon toga je izvršena selekcija i nastavljena praktična obuka za 20 kandidata u trajanju 14 radnih dana, s tim da je 20% obuke realizovano na simulatoru zavarivanja CS Wave, trenutno jedinom na Balkanu.

Mr Dušan Jovanić informisao je zamenika generalnog direktora NIS a.d. Novi Sad g. Andrej Šibanova i direktora Bloka Servisi g. Salavate Munipova, o obuci 20 REL zavarivača za kompaniju NIS u okviru projekta:"Edukacijom do posla".

 

p1p2

p3p4p5

p6p7p8

p_naslovnap9

   

  

Poseta direktora NIS a.d. Novi Sad obuci zavarivača

 

Mr Dušan Jovanić informisao je zamenika generalnog direktora NIS a.d. Novi Sad g. Andrej Šibanova i direktora Bloka Servisi g. Salavat Munipova, o obuci 20 REL zavarivača za kompaniju NIS u okviru projekta: "Edukacijom do posla".

 

p1220008p1220023p1220036

p1220053p1220061

 

Laboratorija za zavarivanje na RTS-u

U emisiji Dnevnik i Jutarnji program na RTS-u objavljen je prilog o obuci 20 REL ugaonih zavarivača u okviru projekta: "Edukacijom do posla", koji realizuje Visoka tehnička škola, a finasira Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije.

 

 

Selekcija zavarivaca na projektu: "EDUKACIOJOM DO POSLA"

Nakon početne obuke 50 kandidata izvršena je selekcija 20 kandidata.

 

Prva grupa počinje se praktičnom obukom u trajanju od 14 radnih dana, u ponedeljak 22.12.2014.god. u 7:00 u holu Škole.

 

Druga grupa će biti blagovremeno obaveštena zbog nastupajućih praznika.

Orijentacioni datum početka obuke je: 15.01.2014.

 

Spisak kandidata po grupama mozete pogledati OVDE.

 

Realizacija projekta "EDUKACIJOM DO POSLA"

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu započela je obuku ugaonih zavarivača limova i cevi u okviru projekta "Edukacijom do posla", koji finansira Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije, a kofinansira Grad Zrenjanin. Od ukupno 85 prijavljenih kandidata, u početnom delu obuke, koju realizuje mr Dušan Jovanić, prisustvuje 50 kandidata. Nakon trodnevne inicijalne obuke biće izvršena selekcija 20 kandidata, koji će nastaviti obuku  u dve grupe.

 

zavarivaci zavarivaci

 

Laboratorija za zavarivanje VTS na americkim i britanskim sajtovima

Slika laboratorije za zavarivanje nasla se na dva americka i dva britanska sajta.

http://www.tritanengineering.co.uk/services.htm

http://www.complianceandsafety.com/shop/welding-safety-in-construction-environments-1322.html

http://www.integritymarineengineering.com/

http://www.metalformstockport.co.uk/

 

laboratorija_za_zavarivanje

 

Projekat "EDUKACIJOM DO POSLA"

Visoka tehnička škola će obučiti 20 ugaonih zavarivača u trajanju od 17 radnih dana, u okviru projekta ‚‚Edukacijom do posla", koji realizujemo u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, kompanijom NIS a.d, a finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

Više o ovoj vesti mozete pogledati u prilogu RTV Santos:
 
  

Prijave kandidati predaju u pisarnici gradske uprave Zrenjanin, а mogu ga preuzeti ovde.

Obuka 8 REL zavarivača cevi iz NIS a.d. Novi Sad.

Osam REL zavarivača iz NIS Naftagasa- tehnički servisi završili su tronedeljnu obuku za REL zavarivanje cevi u H-L045 položaju i dobili međunarodne sertifikate od Instituta za varilstvo iz Ljubljane- Slovenija.

 

atest_zavarivaca sdc19831s sdc19833s

 

Doobuka 37 REL zavarivača iz NIS-a

Pocela je doobuka 37 REL (111) zavarivaca iz NIS-a, koja ce se periodicno odvijati tokom 2014. godine.

 

sdc18626s sdc18631s simulator3s

 


Obuka 19 REL zavarivača iz NIS Naftagasa

Počela je obuka 19 zavarivača iz NIS Naftagasa za REL (111) postupak zavarivanja, koja će trajati do kraja oktobra.

 

nis1 nis2

nis3

sdc17663 sdc17666 sdc17668
sdc17673 nis4 sdc17720

 

Know-how radionica u okviru projekta W-tech u Institutu Goša

U Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, u subotu, 08.decembra, održane su završne radionice, predviđene projektom W-tech, koji finansira EU kroz program RSEDP2, a realizuje Institut Goša.

 

U okviru "know-how" radionice "Razmena znanja i tehnologija - Najbolji primeri iz prakse" govorio je mr Dušan Jovanić, dipl.inž.maš, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu. Posetioci iz privrednih klastera i iz obrazovnih institucija su imali priliku da se po prvi put upoznaju sa CS Wave simulatorom za zavarivanje i uz pomoć mr Dušana Jovanića, predavača iz Zrenjanina, rade na njemu.

 

Treba reći, da je ovaj simulator zavarivanja, jedini na Balkanu.

institutgosa institutgosa2

 

 

Ugovor o saradnji VTŠ i Institut GOŠA

Potpisan je ugovor o dugoročnoj saradnji u oblasti edukacije na području zavarivanja između projekta: ''Obuka i sertifikacija  zavarivača u Banatu', sa menadžerom Jovanić Mr Dušan i "Institut GOŠA" sa direktorkom dr Marinom Kutin, IWE.

ugovorvtsigosa

 

Obuka zavarivača za TIG i MAG postupak

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu počela je obuka zavarivača za TIG (141) i MAG (135) postupak zavarivanja.

sdc15481s sdc15483s
sdc15484s

 

Završna konvencija projekta

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu u utorak 27.11.2012. godine, održan je završni skup projekta "Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu".

Slike sa završne konvencije možete pogledati:

SDC14451s SDC14460s
SDC14487s SDC14493s
SDC14495s SDC14504s

  

Članak u listu Zrenjanin, objavljen dana 30.11.2012. godine, možete preuzeti ovde.

Prilog TV Santos od 27.11.2012. godine, možete pogledati na:


Ugovor o saradnji izmedju VTS i VMC

Potpisan je ugovor o dugoročnoj saradnji u oblasti edukacije na području zavarivanja između projekata: ‚‚Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu‚, sa menadžerom Mr Dušanom Jovanićem i "Vojvodina metal Cluster- VMC" sa menadžerom g. Zoranom Pekezom.

SDC14941s SDC14948s

 

Članak u listu DNEVNIK

U listu DNEVNIK objavljen je članak o obuci zavarivača, koji se može preuzeti ovde.

Članak u listu Zrenjanin

U listu Zrenjanin objavljen je članak o obuci zavarivača, koji se može preuzeti ovde.

Preliminarna ocenjivacka poseta

Predsednik ANB -DUZS CERT Pers-a prof.dr Vencislav Grabulov u preliminarnoj ocenjivackoj poseti ATB-u na VTS.

SDC14242

Naucni skup MMA 2012 Advanced production technologies

Mr Dušan Jovanić izlagao je naučni rad pod nazivom: "ECONOMIC EFFICIENCY OF WELDING SIMULATOR USE FOR WELDING PERSONNEL TRAINING", na 11th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE MMA 2012 ADVANCED PRODUCTION TECHNOLOGIES‚ održanoj u Novom Sadu od 20.-21.9.2012. god.

Naučni skup "Zavarivanje 2012"

Mr Dušan Jovanić izlagao je naučni rad pod nazivom: "CS Wave simulator zavarivanja - analiza rezultata i napredak obuke" na 27. međunarodnom skupu "Zavarivanje 2012" održanom na Divčibarama od 9.-12.10.2012. god.

 
savetovanje_zavar savetovanje_zavar_2

Noć istraživača 2012

Mr Dušan Jovanić predstavio je virtuelno zavarivanje na manifestaciji "Noć istraživača 2012" održane u Zrenjaninu.

noc_istrazivaca DSC_8847_resized
noc_istrazivaca

Seminar iz zavarivanja na XIII medjunarodnom sajmu INOCOOP 2012

Mr Dušan Jovanić održao je seminar iz zavarivanja pod nazivom : "Virtuelno zavarivanje u funkciji obuke i sertifikacije zavarivača" na XIII međunarodnom sajmu Inovacija, kooperacija i preduzetništva INOCOOP 2012 u Zrenjaninu.

 

seminar_zavarivanja

Sertifikacija zavarivača

Mr Dušan Jovanić, Zoltan Jonaš, IWE i Mr Ljubica Lazić Vulićević, IWE izvršili su proveru stručne osposobljenosti 14 zavarivača za REL postupak zavarivanja prema standardu SRPS EN 287-1- Kvalifikacija zavarivača.

sertifikacija1 sertifikacija2

Poseta gradonačelnika Zrenjanina mr Ivana Bošnjaka

Gradonačelnik Zrenjanina Mr Ivan Bošnjak posetio je Projekat "Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu",  i upoznao sa sa mogućnostima simulatora zavarivanja, a takođe je i informisan od Mr Dušana Jovanića o ciljevima, aktivnostima i rezultatima projekta.

gradonacelnik

13. Međunarodni sajam INOCOOP 2012

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knezević i mr Dušan Jovanić, menadžer projekta: "Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu" na 13. Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva- INOCOOP 2012 u Zrenjaninu, koji je otvorila g-đa Verica Kalanović- Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

sdc14251 sdc14250

 

Peti sastanak TAT

25. juna 2012. godine izvršena je peta tromesečna kontrola projekta od strane Hugh Brooks i Vanje Jeličić, člana TAT (Tima za tehničku pomoć).

sdc13818s sdc13823s

Obuka kandidata iz Severnobanatskog regiona

Akcionim planom projekta počela je obuka kandidata iz Severnobanatskog regiona.

sdc13808s

Selekcija kandidata RPK Pančevo

U Regionalnoj Privrednoj Komori Pančevo, u saradnji sa lokalnim koordinatorom Mirjanom Balog Kormanjoš, izvršena je selekcija 4 kandidata od 11 prijavljenih za besplatnu obuku zavarivača.

sdc13584s

Selekcija kandidata RPK Zrenjanin

U Regionalnoj Privrednoj Komori Zrenjanin, u saradnji sa lokalnim koordinatorom Diniku Vojinom, izvršena je selekcija 4 kandidata za besplatnu obuku zavarivača.

sdc13588s

Selekcija kandidata RPK Kikinda

U Regionalnoj Privrednoj Komori Kikinda, u saradnji sa lokalnim koordinatorom Mijatović Stojanom, izvršena je selekcija 4 kandidata od 11 prijavljenih za besplatnu obuku zavarivača.

56. Međunarodni sajam tehnike u Beogradu

NA 56. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostugnuća, održanom u Beogradu od 14. - 18. maja 2012. godine, mr Dušan Jovanić predstavi je projekat i virtuelno zavarivanje na simulatoru zavarivanja CS Wave.

sdc13348s sdc13374s
sdc13437s sdc13541s

sdc13382s

List Zrenjanin

U listu Zrenjanin objavljen je članak o virtuelnom zavarivanju, koji se može preuzeti ovde.

Četvrti sastanak projektnog tima

Na sastanku projektnog tima definisana je prezentacija na 56. Međunarodnom sajmu tehnike i selekcija kandidata za obuku.

sdc13270s

Ugovor Dunav Osiguranje

Potpisan je ugovor za kompanijom Dunav Osiguranje za osiguranje opreme sa projekta.

Ugovor SpesCom Consulting

Potpisan je ugovor sa SpesCom Consulting za organizaciju prezentacije na 56. Međunarodnom sajmu tehnike. sdc13146s

Ugovor Weldgas

Potpisan je ugovor sa Weldgas-om za nabavku osnovnog, dodatnog materijala i gasova.

sdc13047s

Sastanak sa TAT

29. marta 2012. godine izvršena je četvrta tromesečna kontrola projekta od strane Vanje Jeličić, člana TAT (Tima za tehničku pomoć).

sdc13050s

Dnevni list Dnevnik

Novinski članak objavljen u listu Dnevnik 23. marta 2012 možete preuzeti ovde.

Simulator zavarivanja - trening

Drugi deo treninga održan je na simulatoru zavarivanja.

sdc12598s

sdc12599s

Seminar iz Zavarivanja RPK Kikinda

U Regionalnoj Privrednoj Komori u Kikindi održan je seminar iz zavarivanja pod nazivom: Sertifikacija kompanija i osoblja u zavarivanju prema standardima EN ISO 3834 zahtevi kvaliteta pri zavarivanju metalnih materijala topljenjem i EN ISO 14731 koordinacija u zavarivanju - zadaci i odgovornosti. Cilj seminara je da se uvođenjem standarda EN ISO 3834 poveća konkurentnost kompanija iz regiona. Realizatori seminara bili su Zoltan Jonaš, IWE i mr Dušan Jovanić. Seminaru su prisustvovali predstavnici 20 firmi.

sdc12626s sdc12629s

 

Simulator zavarivanja - instalacija

FIN IMPORT Beograd je isporučio simulator zavarivanja CS Wave francuske firme DIGINEXT. 

sdc12583s sdc12584s

Poseta Komisije za spoljašnju proveru kvaliteta

Mr Dušan Jovanić je predstavio projekat Komisiji za spoljašnju proveru kvaliteta u sastavu:

 • Prof. dr Ratko Nikolić
 • Akademik Prof. dr Pap Endre

 

sdc12540s

Seminar iz zavarivanj u RPK Pančevo

U Regionalnoj Privrednoj Komori u Pančevu održan je seminar iz zavarivanja pod nazivom: Sertifikacija kompanija i osoblja u zavarivanju prema standardima EN ISO 3834 zahtevi kvaliteta pri zavarivanju metalnih materijala topljenjem i EN ISO 14731 koordinacija u zavarivanju - zadaci i odgovornosti. Cilj seminara je da se uvođenjem standarda EN ISO 3834 poveća konkurentnost kompanija iz regiona. Realizatori seminara bili su Zoltan Jonaš, IWE i mr Dušan Jovanić. Seminaru su prisustvovali predstavnici 20 firmi.

 

rpk pa 1s rpk pa 2s

Seminar iz zavarivanja u RPK Zrenjanin

U Regionalnoj Privrednoj Komori u Zrenjaninu održan je seminar iz zavarivanja pod nazivom: Sertifikacija kompanija i osoblja u zavarivanju prema standardima EN ISO 3834 zahtevi kvaliteta pri zavarivanju metalnih materijala topljenjem i EN ISO 14731 koordinacija u zavarivanju - zadaci i odgovornosti. Cilj seminara je da se uvođenjem standarda EN ISO 3834 poveća konkurentnost kompanija iz regiona. Realizatori seminara bili su Zoltan Jonaš, IWE i mr Dušan Jovanić. Seminaru su prisustvovali predstavnici 20 firmi. Snimak sa KTV televizije možete pogledati ovde.

 

rpk zr 1s rpk zr 2s

 Audio zapis sa Radio Zrenjanin Hronika dana 26. jan 2011 možete preuzeti ovde. Snimci slede u nastavku članka: 

Novinski članak u Zrenjaninu

Novinski članak objavljen u listu Zrenjanin 30. decembra 2011 možete preuzeti ovde.

Isporuka zaštitne opreme

Firma Bel Mar iz Zrenjanina je isporučila:

 • 3 zaštitne maske
 • 3 kecelje
 • 3 radna stola
 • 1 pozicioner
 • 1 sušač elektroda
 • 1 merni šablon

 

Instalacija opreme za zavarivanje

Firma FIN IMPORT iz Beograda isporučila je opremu za zavarivanje:

 • 2 REL/TIG invertora marke Kemppi Master MLS 2500
 • 2 MIG/MAG aparata Kemppi Fast Mig Basic
 • 1 Plazma rezač KJELBERG CUTI  40
  sdc12290s sdc12315s

 

Prvi sastanak TAT

28. juna 2011. godine izvršena je prva tromesečna kontrola projekta od strane Vanje Jeličić, člana TAT.

dscn5677s

Treći sastanak TAT

15. decembra 2011. godine izvršena je treća tromesečna kontrola projekta od strane Vanje Jeličić, člana TAT (Tima za tehničku pomoć).

dscn5676s

Drugi sastanak projektnog tima

Na drugom sastanku projektnog tima održanog 6 juna 2011, izvršena je priprema za organizaciju seminara "ZAVARIVANJE U PRAKSI" u okviru međunarodnog sajma INOCOOP 2011. 

pt5s pt6s

Treći sastanak projektnog tima

Na trećem sastanku projektnog tima održanog 12 decembra 2011, izvršena je priprema za seminar o značaju sertifikacije osoblja i kompanija u Regionalnim privrednim komorama u Zrenjaninu, Pančevu i Kikindi.

sdc12081s sdc12083s


 

II Naučno stručni skup

Na II Naučno stručnom skupu sa međunarodnim učešćem PREDUZETNIŠTVO, INŽENJERSTVO I MENADŽMENT održanom 10. decembra 2011. godine, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu, mr Dušan Jovanić je predstavio rad po nazivom ”UPRAVLJANJE PROJEKTOM “OBUKA I SERTIFIKACIJA ZAVARIVAČA U BANATU” koji možete preuzeti ovde

dsc_0054s dscn5890s

Flajer

Flajer možete preuzeti i to ovde: strana 1 i strana 2.

IVE obuka

U Institutu Goša u Beogradu započela je IVE obuka jednog kandidata sa VTŠ Zrenjanin. Na slici su mr Dušan Jovanić i direktorka Instituta Goša dr Marina Kutin.

sdc11967s

Instalacija nove merno-kontrolne opreme za kidalicu i CHARPY uređaj

Firma TRC Pro iz Petrovaradina insalisala je novu merno-kontrolnu opremu za kidalicu i CHARPY uređaj za ispitivanje žilavosti materijala. U narednom peridu će biti izvršena kalibracija uređaja.

dscn5700

Instalisana oprema u lab. za maš. materijale

U laboratoriji za mašinske materijale instalirana je oprema:

1. Aparat za merenje tvrdoće MBDL6 INNOVATEST - Holandija

2. Metalografski mikroskop PLATINUM MCXM500 MICROS - Austrija

 

mbdel600 mcxm500

Otvaranje tendera za nabavku opreme za zavarivanje

Izvršeno je otvaranje ponuda za tender "Nabavka opreme za zavarivanje" na kome su pobedili

1. LOT 1 - simulator za zavarivanje: Fin Import Beograd

2. LOT 2 - aparati za zavarivanje: Fin Import Beograd

3. LOT 3 - zaštitna oprema u zavarivanju: Bel Mar Zrenjanin

viki_nega_ruke_012_resize1

Drugi sastanak TAT

30. septembra 2011. godine izvršena je tromesečna kontrola projekta od strane Vanje Jeličić, člana TAT.

untitled 1

34. ICPE

Od 29. do 30. septembra 2011. godine održana je 34. Međunarodna konferencija proizvodnog mašinstva na kome je predstavljen rad članova projektog tima koga možete preuzeti ovde.

Obuka osoblja VTŠ

Uspešno je završena obuka dvojice zavarivača na Institutu Goša.

dscn5584 dscn5601

List Zrenjanin - Seminar iz zavarivanja

Članak iz lista Zrenjanin možete preuzeti ovde

Sajam INOCOOP 2011

Na 12. Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva INOCOOP 2011. u trajanju od 25 do 27 avgusta, mr. Dušan Jovanić predstavio je projekat zajedno sa RPK Zrenjanin.

sdc11629 sdc11636

Seminar iz zavarivanja

U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu, održan je u subotu 27.08.2011. godine međunarodni seminar iz zavarivanja pod nazivom „Zavarivanje u praksi“ u organizaciji Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu , Veco Welding d.o.o. i Regionalne privredne komore iz Zrenjanina, a u okviru manifestacije „Dani piva“ i međunarodnog sajma „INOCOOP 2011“.
Na seminaru su kao predavači učestvovali: g-din. Robert Bischof, Bohler Welding Group, g-din. Florian Oprea, g-đica. Elin M. Westin, Bohler Welding Group i g-din. Roger van Berkom, CEPRO Welding Safety.

U uvodnom delu seminara Mr Dušan Jovanić, je upoznao učesnike seminara sa projektom “Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu”.

 

img_6402 sdc11662
img_6423

Privredna izložba Pančevo 2011

Na 3. Privrednoj izložbi - međunarodnom sajmu u Pančevu održanom u Srednjoj poljoprivrednoj školi "Josif Pančić" u Pančevu od 09-11 Juna 2011 godine mr Dušan Jovanić je predstavio projekat na štandu RPK Zrenjanin zajedno sa partnerima na projektu: 

 • Mirjana Balog Kormanjoš, RPK Pančevo
 • Diniku Vojin, RPK Zrenjanin i
 • Stojan Mijatović, RPK Kikinda
sdc10925 sdc10933

Sajam obrazovanja

Mr Dušan Jovanić menadžer projekta, predstavio je projekat na sajmu obrazovanja održanom 24.-25. maja 2011. godine u hali sporova u Zrenjaninu.

d.jovanic s.mirkov students d.jovanic

Potpisivanje ugovora

18 maja 2011. godine potpisani su ugovori sa Fedra Computer za nabavku IT opreme (M. Jovanović), ONIX za nabavku kancelarijske opreme (D. Vukič) i institutom Goša za obuku osoblja (Marina Kutin).

m.jovanovic d.jovanic 2 d.vukic d.jovanic 1

Nabavka opreme

15 maja 2011. godine raspisan je tender za nabavku opreme za ispitivanje mašinskih materijala.

Otvaranje i evaluacija tendera

Članovi projektnog tima u sastavu: mr Dušan Jovanić, Milena Savić i Irena Živković izvršili su 5 maja 2011 otvaranje i evaluaciju tendera za nabavku IT opreme, usluga obuke zavarivačkog osoblja i kancelarijskog materijala.

m.savic i.zivkovic d.jovanic 2

Promocija 29 odobrenih projekata

Na svečanoj konferenciji održanoj 15 aprila 2011 u muzeju vina u Aleksandrovcu mr Dušan Jovanić primio je ček od N.E. Vincent Degert, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, i Nebojše Ćirića, ministra ekonomije i regionalnog razvoja.

sdc10706 sdc10716

Predstavljanje projekta u listu Zrenjanin

VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA: OBUKA ZAVARIVAČA PDF Štampa El. pošta
sreda, 13 april 2011 22:20

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu počela je 1. marta realiza­ciju projekta „Obuka i sertifikacija zavarivača u Banatu“, iz programa Regionalnog društveno ekonomskog razvoja u trajanju od 18 meseci. Projekat vredan 154.580 evra fi­nansiraće Evropska unija sa 90 odsto sred­stava. Menadžer projekta je mr Dušan Jovanić.
Partneri Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu na ovom projektu su regionalne privredne komore iz Zrenjanina, Kikinde i Pančeva. Cilj je smanjenje broja nezaposlenih kroz obuku zavarivača kao deficitarnog zanimanja i povećanje konkurentnosti preduzeća iz regiona.

M. B.

Sastanak sa timom za tehničku pomoć

Na sastanku održanom 28 marta 2011, članova projektnog tima sa timom za tehničku pomoć koga sačinjavaju:

 • Hugh Brooks
 • Jasna Lazov
 • Vanja Jeličić

definisan je plan nabavke i analizirani su rizici.

dscn5283

Prvi sastanak projektnog tima

Na prvom sastanku projektnog tima održanog 21 marta 2011, predstavljeni su članovi projektnog tima i definisani su opisi poslova.

Potpisivanje ugovora

Dana 28. februara 2011. godine potpisanje ugovor između  delegacije Evropske unije čiji je predstavnik N.E. Vincent Degert i Viske tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu čiji je predstavnik mr Dušan Jovanić. Vrednost projekta iznosi 154.580 Eur. od čega Evropska Unija finansira bespovratnim sredstvima 138.858 Eur.